Madame Curiehof

Terneuzen, stad aan het water

Terneuzen is een stoere havenstad, maar vooral ook een gastvrije stad aan het water. Terneuzen is een stad die je moet ontdekken. De stad heeft een sterke band met het water, die nog duidelijk zichtbaar en voelbaar is. Terneuzen biedt diverse (water)recreatiemogelijkheden, het heeft een gastvrije binnenstad met diverse winkel- en horeca gelegenheden en meer monumenten dan je misschien zou denken.

Stadscentrum

De stad Terneuzen heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot hét regionale koopcentrum van Zeeuws-Vlaanderen. Zowel de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen als de Vlamingen weten Terneuzen te waarderen om zijn kwalitatief voldoende en gedifferentieerd winkel- en horeca- aanbod. In het centrum staan het theater en de bioscoop. Verder geniet het jazz- en theatercafé Porgy & Bess tot in Vlaanderen bekendheid. Ook cultureel podium de Pit, in hartje binnenstad, mag hier niet onvermeld blijven.

Scheldeboulevard

Wandelen over de Scheldeboulevard is een belevenis. Je wandelt namelijk langs de drukst bevaren rivier van Europa, de Westerschelde. Imposante zeeschepen, sleepboten, binnenvaartschepen en zeiljachten varen af en aan. Je geniet volop van het weidse uitzicht, het water, de zeevaart en vanwege de vaak prachtige wolkenluchten.

Waterrecreatie

Terneuzen is omgeven door water. Op de Westerschelde en het Kanaal van Gent naar Terneuzen vind je veel beroepsvaart. Zeilers kunnen de Westerschelde goed bevaren en die vind je volop bij Watersportvereniging Neusen. Meer waterrecreatie is mogelijk op de prachtige kreken die Terneuzen rijk is. Hier kun je dan ook prima roeien, surfen en zwemmen.

Hoewel het water van de Otheense Kreek is aangemerkt als natuurgebied biedt ‘de Kreek’ veel mogelijkheden voor waterrecreatie. De Otheense Kreek heeft een jachthaventje voor kleine roei- en zeilbootjes, verschillende bootsteigers en boothellingen. Op de Kreek mag je ook vissen. Ten westen van de Otheense Kreek vind je een natuurspeeltuin De Boomhut, en de kleine Kinderboerderij die wordt beheerd door Stichting Tragel.

Maar wacht, er is meer...

Wilt u meer weten over de verschillende woningen die te koop zijn in het Madame Curiehof? Neem op uw gemak een kijkje in het overzicht van woningen en mocht u met vragen zitten neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel rechtstreeks naar (+31) (0)115 677 510